top of page

גיבוש עובדים - יותר מסתם "יום כיף"

תמונת הסופר/ת: Ruchi GanorRuchi Ganor

מי שבאמת נהנה מימי גיבוש לעובדי חברה – שירים את היד.


לא תמיד מדובר בכיף גדול למשתתפים, ולמרות שהכוונה טובה וקיים רצון לגבש בין העובדים, פעמים רבות היא מוחמצת. איך בכל זאת יוצרים פעילות מגבשת, למה לא כדאי לוותר עליה ובאילו דרכים ניתן לעשות בה שימוש מועיל לארגון - מבלי לוותר על הכיף? כל התשובות כאן.


נהוג לומר על העובדים בארגון כי הם המשאב החשוב ביותר הקיים בו. מסיבה זו, רצוי לטפח משאב זה ולשמר אותו. לעובדים מנוסים, חרוצים ובעיקר כאלה הנאמנים לארגון – קשה מאוד למצוא תחליף.


לא תמיד המצב הוא אידיאלי, ולמרות שמצויים בארגון עובדים מוכשרים, נראה שניתן ואף רצוי לשפר את איכות העבודה. אחת השיטות לעודד מוטיבציה ועבודת צוות פרודוקטיבית היא גיבוש עובדים. גיבוש העובדים הוא קריטי גם עבור הארגון: ככל שהעובדים יהיו מגובשים, גדל הסיכוי שהם ישמרו על לויאליות ויעשו כל שביכולתם כדי להשיג את המטרות הארגוניות. אין הדבר אומר שלא קיימים חילוקי דעות וקונפליקטים בין העובדים בצוות, אך חילוקי הדעות, במידה ומדובר בצוות מגובש, מסייעים בפיתוח רעיונות חדשים ומשותפים במסגרת העבודה.


גיבוש צוות עובדים אינו מסתכם ב"יום כיף" אחד מטעם החברה. הוא חייב להביא לידי ביטוי את הדינמיקה הייחודית, המתפתחת כל העת. קיימים שני מרכיבים לגיבוש עובדים אפקטיבי. הראשון בהם הוא אמון. כאשר אין אמון בין העובדים, גם אם מדובר במטרה משותפת לכלל העובדים בצוות, הקבוצה עלולה להתפרק ויווצר נתק בין העובדים. המרכיב השני החשוב לגיבוש הוא כבוד. על מנת שהעובדים יפעלו באופן מיטבי, עליהם לרחוש כבוד לקולגות שלהם, גם כאשר דעתם שונה.





לפגוש את הקולגות בסביבה אחרת

אם כך, מדוע לא לייצר פעילויות גיבוש לעובדים במסגרת הפיזית של העבודה? מדוע הפעילויות נעשות פעמים רבות לא בסביבת העבודה הרגילה? פעילויות לגיבוש מבוצעות על פי רוב בכוונה בסביבה חיצונית למקום העבודה, כדי שהעובדים יוכלו לתקשר בינהם בצורה חדשה, אחרת מזו שהם מורגלים בה.

כאמור, קבוצה מגובשת של עובדים תעדיף למצוא פתרונות יצירתיים להשגת המטרות, עובדים מאושרים יהיו מסופקים יותר מעבודתם וסביר להניח שיישארו לאורך זמן במקום העבודה. מהצד השני, דינמיקה שאינה חיובית בין העובדים עלולה לגרום לתחלופה גבוהה של עובדים, לפרודוקטיביות נמוכה, לעוינות בין אנשי הצוות ולאי עמידה בלוחות זמנים. פעמים רבות, כל אלה ישתקפו גם בשירות הניתן ללקוחות החברה.


גיבוש עובדים – כך תעשו זאת נכון

כדי להפיק את המיטב מפעילות לגיבוש עובדים, חשוב בראש ובראשונה להבין מה לא לעשות. הסוד הוא באיזון בין ההיבט החברתי להיבט הארגוני. פעילויות שהן "כיף" נטו, אולי יהיו מהנות, אך אין להן ערך אמיתי בהקשר הארגוני. פעילויות שיתמקדו אך ורק בהיבט הארגוני ולא בחיבור האישי בין העובדים – יחמיצו אף הן את המטרה.


כדי ליצור פעילות מוצלחת, מומלץ לתכנן אותה בצורה נכונה. התכנון הנכון מתמקד במטרה שלשמה נערכת פעילות הגיבוש ומה נרצה להשיג בסיומה או במהלכה. זהו חלק קריטי מכיוון שכאשר הוא מבוצע באופן מקצועי, תוך הבנת הצורך של הארגון, הוא מוביל להתאמה מדויקת של הפעילות ותורם לארגון.

הנה מספר מטרות ארגוניות שניתן להשיג במהלך פעילות גיבוש:


  • פיתוח חשיבה יצירתית בצוות

  • חיזוק הקשר הבינאישי בארגון ובצוות

  • העמקת תהליכים ארגוניים מזוית אחרת

  • חוויה משמעותית

  • העמקה ולמידת כלים ארגוניים: בניית תוכנית עבודה, ערכי הארגון, חילופי מנהלים ועוד.


פנו אלינו להפקת יום גיבוש משמעותי המותאם בדיוק לארגון שלכם.

Comments


bottom of page